Jos sittenkin se paska maanantai

9.8.2017
Tällä viikolla tapahtui ihme. Maanantai oli miellyttävä. Viimeinen lomamaanantai, ja kaikki sujui moitteettomasti. Kokeilin jopa ommella, mutta kone totteli nikottelematta. Tosin sen jälkeen onkin kaikki mennyt päin persauksia. Eilinen ensimmäinen lomanjälkeinen työpäivä tarjoili täyslaidallisen sitä itseään, eikä tänäänkään ihan sutjakkaasti mennyt. Jumalattoman säätämisen seurauksena unohdin sitten, aamuisen työterveystarkastuksen ja kiidin paikalle puoli tuntia myöhässä (siunattu terveydenhoitaja, joka soitti perään) tyhjällä vatsalla. Työpäivän jälkeen ajattelin ottaa aikaa itselleni rauhaisan kaupassakäynnin lomassa. Kiva oli sitten huomata Lidlin kassalla, että lompakko oli jäänyt kotiin... Mä voin kertoa, miten sellaista ihmistä katsotaan, joka kiikuttaakin kassalta ostoksensa takaisin hyllyyn. Ei sillain kauhean suopeasti, varsinkin, kun se oma vuoro venyy ja venyy sen kassalla olevan naikkosen kaivellessa ylisuurta työkassiaan niin, että kuitit lentelee. Eilen jäi kännykkä, tänään lompakko, mitäs huomenna... Eli ehkä mielummin se paska maanantai, kun tällainen pidempi kurasade.
Ilta on mennyt pakkaillessa pienemmän neitosen päikkytavaroita ja tokaluokkalaisen reppua. On se jännä päivä huominen. Sekä pienille että isoille. Mä oon ollut aina sellainen panikoija ton varustuksen suhteen. En ikinä osaa arvoida, mitä ihmeen kamaa nuo pienet ihmiset päivän aikana tulevat tarvitsemaan, joten varmuuden vuoksi pakkaan mukaan kaiken mahdollisen. Päikkyläiselle vetelin surutta mukaan kura- ja hellevarustuksen, kasan pikkareita ja sukkia, sukkikset, housut, ulkohousut, leggarit, kevyen takin, neuletakin, lakin, jne. Koululaiselle tuo kaikkeen varustautuminen ei kuitenkaan oikein toimi, kun neitokainen kantaa kaiken selässään. Muutama vastalause voisi tulla, jos äiti tarjoaisi täyteen pakattua rinkkaa mukaan. Nyt täytyy vaan yrittää arpoa jotakin mukaan. Puuh!
Huomenna nuo kultakimpaleet sitten taas marssivat päivähommiinsa. Muistetaan kaikki ajaa varovasti liikenteessä, ettei kenenkään tärkein ikinä vahingoitu. Ihanaa koulun/päikynalkua kaikille pienille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Määrittämätön sopeutumishäiriö, somatisaatiotaipumus ja muita mukavia leimoja

Tunnelin päässä oleva valo on säästösyistä sammutettu

Eläköön itsekeskeiset opettajaopiskelijat