Isäinpäiväsalaisuuksia

Isukki saateltiin puuhommiin alakertaan, ja me aloitimme salaiset kakuntekopuuhat. Pieni kirppu kiljui jo rappusissa: "Äiti, se meni nyt alakertaan, aloitetaan!" Noin viisi minuuttia sen jälkeen tyttö kiljui uudelleen, koska "sisko varmasti ehtii ottaa enemmän munia kuin hän, eikä hän saa auttaa leipomisessa yhtä paljon." Tämän jälkeen saatiin aikaiseksi pari pientä kriisiä, joissa vertailtiin tarkasti, kuinka monella lusikanheilautuksella on toinen saanut osallistua. Kun kakku saatiin uuniin, laitettiin lahja valmiiksi. Oma fontti kortissa ei miellyttänyt, joten nimen tilalle tehtiin helvetillinen suttu. Ja sitten tuli itku, että onko kortti nyt pilalla. Korjaustarrojen jälkeen nimet oli kortissa, tosin ehdittiin jo kiljua pariin otteeseen, koska viisvee halusi varmistaa, että hän todellakin saa laittaa nimensä korttiin ITSE. Tämän jälkeen sitten tytöt halusivat tehdä vielä isäinpäiväpiirrokset. Kynät eivät olleet sopivia, ja kaikki muut kynät olivat HUKASSA, mikä oli pakko ilmaista jäätävällä ulinalla. Kynät löytyivät niinkin yllättävästä paikasta kuin omasta pulpetista. Piirroksista tuli vielä yksi ulinaraivo, joiden alkuperää en vain kyennyt selvittämään. Kun sopu löytyi,tytöt päättivät aloittaa jumppakoulun uunin edustalla. Ja nyt voin kuulkaas kertoa, että kypsyvä kakku ei kestä tärinää. Teemme siis suklaakraaterin. Tai kinuskisuklaa. Ja niin, jotta äidin mieliala pysyisi korkeana, tytöt päättivät aloittaa pari leikkiriitaa, ihan niin kuin vain vitsinä. Tosi hauskaa. Hah. Ja tämän kaiken ajan mies makoili alakerrassa vierassängyllä ja katseli kännystä jääkiekkoa. Oli varmasti rankkaa.

Huomenna sitten aamulla herätys ja salaisiin kahvintekopuuhiin. Kuiskuttelin illalla pienen neidin korvaan, että aamulla sitten hiljaa touhutaan, ettei isi herää. Tähän tyttö välittömästä heitti kysymyksen, että entä jos tulee riita? Niinpä niin... Tällä hetkellä meillä on menossa epiiitoisaaenemmänkunmääihankaikkeemäenkestäepiiiimähaluunjustsenmikäonmunsiskolla-vaihe. Ja mielipide ilmaistaan sitten kovaa ja korkealta. Mä toivon, että tämä on ohimenevä vaihe, eikä kasvatuksen tulos. Argh!

Mutta joo, palatakseni isäinpäivään. Tänä vuonna haluan todellakin kertoa miehelleni, kuinka tärkeä hän on. Se yhteispeli, mikä ollaan tässä arkirumbassa kehittäneet, on mahtava. Olo on todella kiitollinen, että olemme tällaisessa tilanteessa tällä hetkellä. Mun mies on mahtava. Eipä mulla muuta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Määrittämätön sopeutumishäiriö, somatisaatiotaipumus ja muita mukavia leimoja

Tunnelin päässä oleva valo on säästösyistä sammutettu

Eläköön itsekeskeiset opettajaopiskelijat